Behandling av tannlegeskrekk


Vi behandler alle pasienter med respekt og omsorg. Behandlingen tilpasses individuelt og vi viser stor forståelse og tar ekstra mye hensyn til pasienter med tannlegeskrekk. Vi gjør vårt beste for å gi pasienten den gode følelsen av trygghet.
Vi utfører smertefri behandling ved å gi tilstrekkelig med bedøvelse og tilbyr premedisinering i form av uro- og angstdempende medisiner, dersom dette er nødvendig. Ved behov for behandling under narkose, henviser vi til dyktige spesialister.

Estetisk tannpleie - tannbleking

Mange kommer med ønske om et pent smil. Det blir da giort en vurdering av hva som er riktig å anbefale. For noen holder det å bare bleke tennene, andre trenger kanskje å skifte noen skjemmende fyllinger, få porselensfasetter, eller få en eller flere kroner ofte kombinert med tannbleking.
Vi har lang erfaring i estetisk tannpleie.


Det finnes flere måter å bleke tennene på. Vi tilbyr våre pasienter profesjonell tannbleking i to former. Bleking av avitale rotfylte og misfargede tenner på tannlegekontoret og hjemmebleking med individuelt tilpassede blekeskinner til hele over- og underkjever.

Bestill time

Kompositt/porselensfyllinger


Vi benytter normalt komposittfyllinger når vi behandler hull eller skifter ut gamle fyllinger.
Kompositt er et tannfarget materiale . Fyllingen blir lite synlig. Ved ekstra store fyllinger, eller ved kraftig tannslitasje, kan det være et godt alternativ å velge porselensfylling. Denne er mer slitesterk.

Krone

Hvis mye av tannsubstansen er borte på grunn av store fyllinger, store hull, sprekker eller frakturer, kan det være nødvendig å lage krone for å få styrke og god estetikk. Kronen lages enten i metall kledd med porselen, eller i bare porselen. Selve kronen lages hos tanntekniker.

Bro - implantat - protese

Hvis en eller flere tenner mangler eller må trekkes, kan disse erstattes med bro, implantat eller løs protese. Det vurderes ut i fra gjenværende tenner hvilken behandling som anbefales i ditt tilfelle.
Behandlingen utføres i samarbeid med dyktige tannteknikere, og med kirurg hvis det er aktuelt med implantat.

Rotfylling


Noen ganger er det nødvendig å rotfylle en eller flere tenner. Dette fordi det er hull eller fyllinger som irriterer nerven i tannen, betennelse i tannroten eller tannen har vært utsatt for en skade. Det er ikke alltid det oppleves smerter selv om en tann må rotfylles.
Nervevevet i tannen blir fjernet, rotkanalene nøye rengjort og fylt igjen med en tett sement.

Tannkjøttbehandling

Betennelse i tannkjøttet, gingivitt, trenger behandling. Det gis grundig opplæring i hvordan renholde tennene, og tannlegen utfører profesjonell rengjøring.
Ubehandlet gingivitt kan utvikle seg til tannløsning også kalt pyrea, eller periodontitt på fagspråk. En slik tilstand krever nøye behandling over lang tid. En langtkommet periodontitt henvises til spesialist.

Kirurgi

Vi utfører de fleste ekstraksjoner og ukompliserte kirurgiske inngrep her hos oss.
For kompliserte kirurgiske problemstillinger har vi et tett samarbeid med dyktige oralkirurger, som har lang erfaring innen kirurgi.

Enebakk Tannlegekontor
Sagstuveien 1, PB. 65
1914 YTRE ENEBAKK

Mandag 08:30 - 20:30

Tirsdag 08:00 - 20:30

Onsdag 08:30 - 16:30

Torsdag 08:00 - 16:30

Fredag 08:00 - 16:30

Lørdag Stengt

Søndag Stengt

Hjemmeside opprettet av